Головна » 2014 » Жовтень » 01

У Старосамбірському районі створили для педагогів півсотні нових робочих місць. Цю інформацію нам ще не підтвердив, але й не спростував голова виконавчої гілки влади Мирон Пацай. Але певний процес, як нам здалося, пішов…

Пригадуєте, як тільки Мирон Дмитрович прийшов до влади, то на одній з прес-конференцій поділився із журналістами цікавими спостереженнями: на посадах у школа - "глибокі" пенсіонери у той час, коли молодь, яка закінчила уже сучасні педагогічні виші, не має куди діватися. Це вічна тема, це вічний конфлікт поколінь, у якому важко знайти переможців чи переможених. Вчитель-пенсіонер, вважаючи, що має невисоку пенсію, прагне ще хоч рік-два, аби своїм дітям-внукам допомагати. Водночас ті ж діти не мають місця праці. Виходить, що одну і ту ж людину - пенсіонера, держава утримує двічі - видаючи з наших кишень зарплату і пенсію. Після таких міркувань ображених було дуже багато. Хоча, як нам видається, районна влада не відступила від своїх намірів наве ... Читати далі »

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 608 | Додав: admin | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

30 жовтня у Старому Самборі Львівської області тепло зустрічали краянина Василя Пелеша – 19 річного героя АТО, бійця добровольчого батальйону «Айдар», якому сепаратисти відрубали праву руку, на якій була татуїровка Тризуба.

Біля адмінбудівлі районної ради юного захисника територіальної цілісності України Василя Пелеша зустрічали представники влади, громадськості, а дівчата припіднесли  хліб-сіль. У тутешній церкві Св. Миколая священники УГКЦ та православної церкви відслужили молебень за його здоров’я та швидше закінчення війни на Сході, повернення додому солдатів живими.

Під час молебню Василь Пелеш лівою рукою, на якій напис «Слава Україні!», весь час, як коштовність, тримав біля себе синьо-жовтий прапор.

 Нагадаємо, що юний старосамбірчанин був активним учасником акцій ... Читати далі »

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 657 | Додав: admin | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

У культурно-мистецькому центрі "Україна" м. Турка відбулися загальні збори церковної громади Української Православної Церкви Московського Патріархату міста, Середньої та Горішньої Турки.

На обговорення актив церковної громади міста виніс питання про вихід релігійних громад з-під юрисдикції Московського Патріархату та перехід під юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату. Зацікавлених у такій зміні зібралося багато, окрім самих священиків, які не прийшли послухати думку вірян.

Наголошувалося, що Московський Патріархат – це агресія, війна на Сході України і бути в єдності з такою церквою не можна, це ганьба для свідомих та патріотичних жителів міста Турки – серця Бойківщини.

Нагадаємо, що в самій Турці є три діючих церкви Московського Патріархату, а в селах – понад десяток. Тому горяни роблять перші спроби звільнитися від релігійної залежності агресивного сусіда. Для цього в церквах триватиме голосуван ... Читати далі »

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 686 | Додав: admin | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)