Головна » 2012 » Серпень » 22 » Андрій Тягнибок: "Велику Україну побудуємо найближчим часом"
12:48
Андрій Тягнибок: "Велику Україну побудуємо найближчим часом"
Андрій Тягнибок

"Відновлення історичної пам'яті – це наш святий обов'язок перед нашою землею, перед тими полеглими хлопцями, які не пошкодували свого молодого життя заради волі України. Скільки таких невідомих могил по всій українській землі – на Сході та Заході, Півночі та Півдні?! Нехай ми не знаємо їхніх імен, нехай не знаємо, як вони загинули, але ми впевнені, що вони поклали свої голови за ідею, за державу, яку сьогодні маємо. А наша справа – зберегти і захистити її". Ці слова виголосив єдиний кандидат від об'єднаних сил опозиції свободівець Андрій Тягнибок після освячення могили воїнам-героям Української Повстанської Армії в селі Чаплі Старосамбірського району Львівської області.

Напевно, чи не в кожному західноукраїнському селі є такі поховання. Деякі з них уже впорядковано та відновлено, але є й забуті, адже час і людська байдужість роблять свою справу. Втім, у кожному селі є старші люди, які були очевидцями визвольних змагань українців у часи Другої світової війни. Так сталось і в Чаплях. Літня жінка повідомила про могилу упівців місцевому священику. Отець Ярослав Кузян, настоятель церкви святого Миколая, розповів про це членам Хирівської міської організації ВО "Свобода", і спільними зусиллями вони змогли в короткий час відновити могили. Чутка про це поширилась околицями. Поступово почали знаходитись родичі загиблих. І таким чином ланцюжок історичної пам'яті потроху відновлюється. Віддати шану героям зібралось чимало мешканців села, серед яких були свободівці з усієї Старосамбірщини.

Жителі села Чаплі, впізнавши Андрія Тягнибока, підходили до нього, аби висловити свою підтримку, попросити допомоги, поговорити про наболіле… А потім відбулася проща до Добромильського монастиря отців Василіан. Саме цього дня у святій обителі святкували храмове свято – Преображення Господнє. До монастиря зібралося кілька тисяч осіб з усіх куточків Львівщини. До речі, Добромильський монастир має давню і цікаву історію з середньовіччя. Та найбільше монахи пишаються тим, що колись своє чернече життя тут провадив митрополит Андрей Шептицький.

Після богослужіння ігумен Симеон поблагословив Андрія Тягнибока і побажав йому перемоги у виборчих перегонах. На це свободівець відповів: "У житті кожного свідомого українця головною була і є віра. У таких святих місцях, як цей монастир, віра відчувається особливо. Вона додає нам сил і впевненості, що Велику Україну ми побудуємо найближчим часом спільними зусиллями усіх українців".

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 676 | Додав: admin | Теги: Андрій Тягнибок, Чаплі, Націоналісти, депутат обласної ради, Во Свобода, Добромиль, округ №125, упа, Старий самбір, новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]