Головна » 2012 » Жовтень » 14 » Андрій Тягнибок взяв участь у святкуванні 800-річчя села Росохи на Старосамбірщині
12:34
Андрій Тягнибок взяв участь у святкуванні 800-річчя села Росохи на Старосамбірщині
Церква у Росохах
Єдиний кандидат від об'єднаних сил опозиції у виборчому окрузі №125 Андрій Тягнибок взяв участь у святкуванні Дня села Росохи Старосамбірського району. Громада відзначала 800-річчя з часу заснування свого села та 555-річчя місцевої церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

Андрій Тягнибок зачитав привітання росошанам з храмовим святом і Днем села від голови Львівської обласної ради Олега Панькевича, а потім взяв участь у святковій літургії.

Після цього біля народного дому відбулась зустріч Андрія Тягнибока з громадами сіл Росохи та Волошиново. Свободівець акцентував увагу присутніх на основних пунктах націоналістичної програми "Своя влада – Своя власність – Своя гідність на своїй, Богом даній, землі" та узгоджених діях об'єднаних сил опозиції.

Андрій Тягнибок наголосив, що цьогорічні вибори до парламенту – шанс позбутися кримінально-олігархічних кланів. "Сьогодні усім нам потрібно згуртуватися та не дати знищити нашу державність, за яку боролось не одне покоління наших предків. Бо в єдності – наша сила, наша відвага, рішучість, дух, який, ми, українці, повинні відстояти", – зазначив під час виступу націоналіст.

За сприяння Андрія Тягнибока і районної організації ВО "Свобода", святкування Дня села завершилось великим концертом, на якому лунали патріотичні пісні у виконанні депутата Львівської обласної ради, відомого композитора та виконавця Теодора Кукурузи. Співак наголосив на символічності того факту, що 800-річчя Росохів відзначають напередодні 70-річчя створення УПА, адже багато вихідців з цього села також воювали в лавах УПА.

На святковий концерт прийшли не тільки жителі села Росохи, але й навколишніх сіл - Волошиново, Терло, а також приїхало багато львів'ян. Зала народного дому був заповнений вщерть.

Довідка

Перша письмова згадка про Село Росохи Старосамбірського р-ну датована 1212 роком. Назва села походить від слова "росоха"(глибокий крутояр, бескид). На околиці села під прикриттям кам'яного оборонного муру стоїть церква-фортеця Різдва Пресвятої Богородиці (ХV-ХVІ ст.) і дзвіниця (XIX ст.). Товщина церковних стін перевищує 1,5 метрів.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 756 | Додав: admin | Теги: Андрій Тягнибок, святкування дня Росохів, Храм Різдва Пресвятої Богородиці, новини старосмбірщини, Во Свобода, Старий самбір, 800 років, Росохи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]