Головна » 2012 » Серпень » 28 » Кобло - то вам не Романівка
13:16
Кобло - то вам не Романівка

Партія регіонів на виборах сільського депутата зазнала нищівної поразки

Недавно дізнався, що в Романівці Городоцького району відбулися довибори депутата Коропужської сільської ради. Перемогу здобув представник партії регіонів, чим обласна державна влада дуже гордилася. Мовляв, у Галичині зростає довір’я до регіоналів.

ПІДТВЕРДИТИ це, мабуть, вирішили в селі Кобло на Старосамбірщині. Довибори депутата Страшевицької сільради призначили на минулу неділю. 101 виборець мав розділити голоси між двома кандидатами - безпартійним Віктором Партикою та представником партії регіонів Степаном Миджиним. На допомогу паун Степану прислали зі Львова групу підтримки. Два дні перед довиборами Коблом товклися по ямах поважні іномарки. Гості обіцяли виборцям і добру дорогу до села, і комп’ютери, кажуть гроші роздавали. Три самоскиди гравію висипали чомусь перед подвір’ям свого ставленика.

У неділю перед восьмою годиною у Народному домі Кобла членів виборчої комісії було менше, ніж емісарів зі Львова з посвідками журналістів видань, що далекі від нашого краю. Казали, що приїхав навіть інструктор з Києва. Всі підготовчі роботи знімали два телеоператори. Потім скрупульозно фіксували кожного виборця від моменту отримання бюлетеня і до опускання його в урну. Хотіли зняти крупним планом результат голосування на одному з бюлетенів, але голова комісії попередив, що буде змушений вивести оператора із залу. Складалося враження, що дообирають не депутата сільської ради в селі, яке відоме ще й тим, що в ньому народився Співець бойківської долі Юрій Кміть, а парламентарія Верховної Ради.

Але це були тільки квіточки на фоні того, що почало творитися у час підрахунку голосів, коли з’ясувалося, що за Партику проголосувало 42 виборці, а за Миджина - 10. Гості Миджина в бій кинули всю ударну силу десанту. Що тільки не робили вони, щоб протоколи були підписані у вигідному для них вигляді, але нічого не вийшло: голова і члени комісії були на висоті, хоча одній жіночці слабо стало, а інша позплакалася від нервового стресу. Голова комісії постійно ковтав валер'янку…

Не знаю, як проходили довибори у Романівці на Городоччині, а от у Коблі влада побачила, що не все можна купити і силою взяти. Депутат-регіонал у Страшевицькій сільраді владі потрібний так, як козі сарафан, але справа принципу. Виконавча влада, вирішивши провести генеральну репетицію перед парламентськими виборами, зазнала нищівної поразки. Тішуся, що мої земляки показали себе патріотами, сильнішими за тих львівських засланців, які їдучи з Кобла з поразкою, обзивали всіляко членів виборчої комісії.

Не така владна партія страшна, як себе малює…

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 877 | Додав: admin | Теги: завантажити, Кобло, Старий самбір, Погода, турка, скачати безкоштовно, сколе, Самбір, Романівка, Партія регіонів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]