Головна » 2014 » Липень » 11 » Львівська міська рада вимагає від Президента видати укази про присвоєння звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу
12:35
Львівська міська рада вимагає від Президента видати укази про присвоєння звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу

10 липня 2014 року на пленарному засіданні Львівської міської ради з ініціятиви фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" було ухвалено звернення до Президента України щодо присвоєння звання Герой України Роману Шухевичу та Степану Бандері. Відповідне звернення зачитав депутат Львівської міської ради свободівець Іван Лещишин.

"Незаконними та протиправними рішеннями Вищого адміністративного суду, який пішов на поводу тих агентів Кремля, що засідали у вищих ешелонах української влади, Степана Бандеру та Романа Шухевича юридично було позбавили звання Герої України. Очевидно, що рішення про скасування відповідних Указів Президента України суд ухвалив за вказівкою Банкової на догоду Путіну і Мєдвєдєву.

Окупаційна адміністрація Януковича тоді розгорнула широкомасштабну війну проти українців на всіх фронтах: мовному, освітньому, ідеологічному, судовому, соціальному, економічному, культурному, духовному. І рішення Вищого адміністративного суду було тільки однією з ланок цієї війни.

Вороги України не могли подолати Бандеру та Шухевича живими, вони досі бояться їх і мертвими. Адже Бандера і Шухевич для мільйонів українців, попри недолугі і нікчемні рішення судів, були і залишаються українськими героями. Відновлення звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу є не тільки вимогою історичної справедливості, але й вимогою Революції гідності, яка відбулася під гаслами української національно-визвольної боротьби.

Вимагаємо від Президента України Петра Порошенка повторно видати укази про присвоєння Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Герой України. Цим Ви підтвердите, що є самостійним Президентом незалежної Української держави, за яку боролися і віддали своє життя Провідник Організації Українських Націоналістів Степан Бандера та Головнокомандувач Української Повстанської Армії Роман Шухевич", – йдеться у зверненні депутатів.

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 659 | Додав: admin | Теги: Степан Бандера, ІВАН Лещишин, Роман Шухевич, Герої України, Во Свобода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]