Головна » 2014 » Лютий » 17 » Ми не боремося за шматочок влади, ми боремося за панування української ідеї – нардеп Леонов (ВІДЕО)
11:00
Ми не боремося за шматочок влади, ми боремося за панування української ідеї – нардеп Леонов (ВІДЕО)
фото Ю.Сівакової

фото Ю.Сівакової

"Страшно й соромно усвідомлювати, що наших дітей гноять у в'язницях. І ми не будемо триматися за будівлі, коли йдеться про життя і свободу сотень українців". Про це сказав у своєму виступі 16 лютого 2014 року на вічі у Львові народний депутат України від ВО "Свобода" Едуард Леонов.

"Ми з вами у скорботі за нашими загиблими братами, ми переживаємо за тих дітей, які побиті, поламані гниють у в'язницях. Їх, двадцятирічних, хочуть замкнути на 15 років із кримінальними злочинцями. Для тих дітей тиждень у в'язниці – це жах. А для нас – страх і сором терпіти, що ми на волі, а наші діти – по тюрмах. Моїй дочці 20 років, вона на Майдані, і хіба я не зробив би все для її порятунку, якби вона потрапила до тюрми? Будівлі не мають значення. Ми не будемо триматися за будинки, коли йдеться про життя і свободу сотень українців", – зазначив Едуард Леонов.

Свободівець наголосив, що українців намагаються розколоти, посіяти зневіру та розчарування. "Намагаються звинуватити політиків, депутатів, що мовляв, вони відсиджуються. Поруч стоять мої львівські побратими, з якими ми від перших днів стояли на Майдані, обороняючи барикади від "Беркута", так само, як і решта депутатів-свободівців. Ніхто не звинуватить нас, що ми десь відсиджувалися чи ховалися.

Ми з вами – брати і сестри, незалежно від того, чи живемо у Львові, чи в Криму, чи в Донецьку. Наше братерство скроплене кров'ю полеглих за нашу свободу, за Україну. Можна розібрати барикаду, можна підірвати приміщення, можна відтіснити з території, але не можна вигнати українців з України, не можна вбити віру в наших серцях. Тут нема жодної людини, яка б не була на Майдані в Києві. Навіть якщо фізично ви не змогли туди дістатися, то своєю підтримкою, своїми серцями ви там, де потрібні.

І якщо провокатор каже, що Майдан розвалюється, то це все одно що сказати, наче в мене перестало битися серце. Ми з вами пліч-о-пліч будемо йти до перемоги. Ми з вами перетворили на Майдан всю Україну. І так має бути й далі, щоб ворогові не було місця на нашій землі, щоби жодні паркани і спецпідрозділи їх не врятували. І ті негідники будуть ще мріяти, щоб опинитися у в'язниці, сховатися в клітці від народного гніву.

Я вас прошу: не слухайте провокаторів, женіть їх геть. Якщо у вашому серці залишилася барикада, яку ви не здасте ворогові, – значить ми не здалися і переможемо. Якщо у вашому серці живе любов до мене, вихідця з Криму, до донеччан, до своїх ближніх-українців, – ми непереможні!", – наголосив свободівець.
Джерело: Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"




Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 757 | Додав: admin | Теги: депутат, євромайдан у Львові, Едуард Леонов, Во Свобода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]