Головна » 2014 » Червень » 25 » На Старосамбірщині вшанують пам’ять жертв НКВД у шахтах урочища Саліна
09:51
На Старосамбірщині вшанують пам’ять жертв НКВД у шахтах урочища Саліна
29 червня, у містечку Добромиль Старосамбірського району Львівської області відзначать 73 роковини вшанування пам’яті масових жертв українців, розстріляних та закатованих радянськими військами НКВД у тутешніх соляних шахтах урочища Саліна.

Розроблено план заходів. Зокрема, передбачені Божественні літургії в храмах Добромиля, поминальна панахида за жертвами НКВД під стінами колишньої сталінської тюрми міста, спільний похід жалобних процесій церковних громад в урочище Саліна до верхньої та нижньої могил. У програмі – громадський мітинг-реквієм та виступи місцевих хорових колективів біля пам’ятного знака.

Нагадаємо, що в червні 1941 року, відступаючи від гітлерівських військ, червонозоряні карателі з НКВД розстріляли та закатували понад три тисячі українців, яких утримували у Добромильській, Перемишльській та інших тюрмах. Тіла, а деякі ще були живі, скинули у шурфи соляних копалень, вважаючи, що на такій глибині під землею заховають свої криваві сліди. Та цього їм не вдалося. Наступні покоління пам’ятають і ще довго шукатимуть відповіді на запитання: де ви, кати мого народу?
Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 688 | Додав: admin | Теги: саліна, Старий самбір, жертви, НКВД, Добромиль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]