Головна » 2013 » Травень » 8 » Олеся Байко взяла участь у вшануванні вояків УПА на Самбірщині
10:06
Олеся Байко взяла участь у вшануванні вояків УПА на Самбірщині

6 травня 2013 року в с. Конюшки-Тулиголівські Самбірського району відбулися поминальні заходи на братській могилі вояків УПА. В урочистостях взяла участь депутат Львівської обласної ради Олеся Байко, священнослужителі Української Греко-Католицької Церкви, родичі вояків.

Захід розпочався молитвою за полеглими героями. Олеся Байко у своєму виступі наголосила: "У світі немає нації, яка б народила стільки героїв, скільки наша. Ми є обраним народом, який понад усе любить волю, свою землю, свою націю і готовий за неї віддати своє життя. Наш обов'язок – віднайти місця поховання вояків УПА та гідно вшанувати їх".

На завершення заходу члени Товариства "Пам'ять" здійснили урочисту сальву.

Як відомо, з ініціативи фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді запроваджено програму встановлення пам'ятних знаків на місцях загибелі та поховання героїв визвольних змагань. Саме у листопаді 2012 року у с. Тулиголови на місці загибелі 18 вояків УПА свободівці встановили пам'ятний знак. Їхні тіла було перезахоронено в с.Конюшки-Тулиголівські.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 730 | Додав: admin | Теги: Во Свобода, Олеся Бойко, Самбірщина, львівська обласна рада, упа, вшанування героїв, Націоналісти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]