Головна » 2012 » Вересень » 25 » Поки міліція берегла майно на першому поверсі, на третьому - відкручували розетки
14:48
Поки міліція берегла майно на першому поверсі, на третьому - відкручували розетки

Здається, у Дрогобицькому державному педагогічному університеті значення слова "переселитися" розуміють так: треба самим забратися і при цьому прихопити зі собою все своє майно. Зрештою, мають рацію... Але днями екс-орендарі колишнього приміщення військової частини на площі Івана Франка в Самборі до цього поставилися буквально - відрядили бригаду молодих людей з інструментами, які, не побоїмося цього слова, почали все нівечити...

 Ви уже знаєте, що новій самбірській владі не сподобалося, що їхні попередники велике приміщення мало не у центрі міста вищому закладу освіти з Дрогобича віддали в оренду за мізерну суму у рік. Про яку тут економічну вигоду для нашого міста може йти мова, якщо навчання було платним, а дипломом про вищу освіту не виїжджаючи із Самбора уже нікого не здивуєш. Ось тому теперішня влада і виставила умову дрогобичанам - платити за орендоване приміщення на вул. Івана Франка значно більше (хоча не настільки багато, щоб перелякати цієї сумою при платному навчанні). Крім того, була вимога влади відремонтувати фасад з боку виховної колонії і перекрити приміщення. У відповідь науковці вирішили "змотати вудлища" і забрати факультет, який проіснував у нас майже десять років, у Дрогобич. (До речі, університет закрив свої філії і в інших містах регіону, кажуть, це пов'язано з ліцензуванням). Звичайно, не варто забувати, що вуз із сусіднього району прийшов у приміщення, яке військовики залишили не у найкращому стані і тому їм довелося добряче попотіти, аби привести його до ладу. Але хіба це має означати, що тепер слід опустити себе до рівня попередників і зруйнувати те, у що довелося вкласти чимало сил і коштів. Що ж ми за українці такі?

Ситуація, яка склалася позаминулого вівторка у стінах уже колишнього університету, явно авторитету освітньому закладу не додала. Молоді хлопці із викрутками, молотками та іншим будівельним інвентарем йшли з кабінету у кабінет, з кімнати у кімнату, з туалету - у туалеті і згрібали все, що тільки можна було - розетки, світильники, замки, ґрати, сантехніку. Врятувало ситуацію те, що вчасно на сполох вдарили охоронці приміщення, які повідомили владу про "навалу" у приміщення, яке належить городянам. Одразу на місце події прибув представник з ратуші Олег Герич, наряд міліції, який усе це неподобство і зупинив.

Хоча, виглядає на те, що розійтися міська влада та Дрогобицький педуніверситет могли з миром. Саме останні наприкінці липня надіслали до наших владоможців листа, у якому йшлося про створення спеціальної комісії щодо організації переведення соціально-гуманітарного факультету з Самбора до Дрогобича, і якій було доручено звільнити орендовані приміщення до 28 серпня 2012-го. Крім того, саме ця комісія мала здійснити розмежування майна, документально затвердити джерела придбання нових основних засобів, обладнання, інвентаря та проведеного ремонту приміщень за час від початку оренди до дати інвентаризації, склад та вартість так званих "відокремлюваних та невідокремлюваних поліпшень" орендованого майна. Та ба, не вийшло. Більше того, орендарі не виселилися вчасно, та ще й за своїм приїхали нишком і без жодного папірця, який би свідчив про претензії до того чи іншого замка у дверях, гратів чи розеток.

Самбірські правоохоронці склали протокол про побачене і зобов'язали майстрів покинути приміщення. Хоча спочатку, що цікаво, навіть люди у міліцейській формі їх не налякали. Аж поки останні не наголосили, що усе, що вони зараз роблять - знімають з вікон ґрати чи щось інше, може бути розцінене як крадіжка. Дрогобицькі "умілі руки" аж тоді вгамувалися. Курйозною і до певної міри потішною стала ситуація: поки представник ратуші, міліціонери, відстоювали цивілізований спосіб розмежування майна на першому поверсі, на третьому у поті чола працювала інша бригада, яка встигла назбирати кілька відер розеток та замків. Але і там цьому безладу поклали край.

Одне слово, закінчилася ця історія тим, що приміщення того вівторка зачинили на замок, а з представником орендаря домовилися зустрітися за кілька днів і провести переселення цивілізовано. Зрештою, саме так, як самі дрогобичани і пропонували спочатку… Ніхто не забирає права власності на ту чи іншу дверну ручку, розетку, але, здається, на місці уже колишніх господарів можна було би вчинити значно ґоноровіше. Не обов'язково нищити, забирати до останнього гвинтика усе, що вважають своїм майном, а можна було би залишити і домовитися, наприклад, що наступні господарі відшкодують…

На прохання нашого кореспондента на прес-конференції прокоментувати ситуацію, міський голова Самбора Тарас Копиляк дипломатично зазначив, що наприкінці минулого тижня мав розмову з представником Дрогобицького університету, досягнули порозуміння і буде створена комісія з передачі майна. Водночас йдуть перемовини з іншими навчальними закладами України, які хочуть прийти у Самбір.

"Високий Замок Самбірщина"

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 714 | Додав: admin | Теги: Хирів, міліція, м. Самбір, Дрогобич, Погода, вчителі, Трускавець, новини, педагогічний університет, Високий замок самбірщина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]