Головна » 2014 » Травень » 19 » Повінь 16-18 травня
13:05
Повінь 16-18 травня

      Станом на ранок 18 травня у Самбірському районі Львівської області ситуація з підтопленнями стабілізувалась. Після припинення дощів рівень води у річках Дністер і Стряж почав спадати. Нажаль за дві доби поки водна стихія наступала на Самбірщину їй вдалось наробити чимало біди.
      Так водою були підтопленні 5 тисяч дворів, 1 тисяча житлових будинків опинилась у воді, до 17 населених пунктів було не можливо добратись на автомобілях, 17 населених пунктів залишились без газу, а 50 знеструмлені. Серед найбільш постраждалих є: с. Кружики, с. Пиняни, с. Корналовичі, с. Бісковичі, с. Ралівка, частина с. Воютичі і с. Калинів, а також декілька вулиць у м. Самборі. У цих населених пунктах водяна стихія затопила значну частину території і житлових будинків, а також знищила сільськогосподарські угіддя. Також незначні підтоплення стались у с. Береги, с. Черхава, с. Чернихів, де постраждали негосподарські будівлі і сільськогосподарські угіддя, а також м. Новий Клинів у якому вода затопила підвали у житлових будинках. Підтоплення могли бути значно серйозніші, але завдяки місцевим жителям які укріплювали дамбу і стримували наступ стихії їх вдалось уникнути. Так, зокрема, у с. Бабино місцеві жителі протягом цілої ночі мішками з піском укріплювали берег річки Стряж і таки зуміли врятувати від повені своє село.
     Також водою було підтоплені трасу М13 Львів – Самбір – Ужгород, поблизу с.Чернихів, де вода знесла на узбіччя автобус, але на щастя потерпілих немає. Було розмито дорогу у с. Стрільбичі , с. Ралівка, с. Корналовичі. У Самборі вода ускладнила рух по вул. С.Бандери і вул. І. Франка. На даний час по усіх затоплених автошляхах уже можна проїхати. Будемо сподіватись на те, що негода уже пройшла.
      Тепер місцевим жителям залишається сподіватись, що погода змінить гнів на милість і подібне не повториться, а також приступати до подолання наслідків стихії і відновлення пошкоджених будинків. Люди дуже надіються на те, що держава не залишить їх один на один з бідою і допоможе їм матеріально. Перші кроки у цьому напрямку уже зроблені, а саме уже створена комісія яка буде оцінювати збитки від негоди і суму відшкодувань для населення яке постраждало. Також за ініціативою народного депутата Ярослава Дубневича було подане звернення до Кабінету міністрів з проханням виділити кошти з резервного фонду.
На фото: 1) наслідки повені, 2) рятувальники у с. Пиняни у якому прорвало дамбу і вода затопила частину села, 3) укріплена амба у с. Бабино, 4) траса М13 на якій вода знесла автобус, 5) розмита дорога у с. Стрільбичі

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 983 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]