Головна » 2014 » Травень » 22 » У Старосамбірському районі сформують список об’єктів інфраструктури, що потребують першочергового відновлення
10:51
У Старосамбірському районі сформують список об’єктів інфраструктури, що потребують першочергового відновлення
У Старосамбірському районі сформують список об’єктів інфраструктури, що потребують першочергового відновлення
З метою оцінки збитків, завданих негодою, у Старосамбірському районі до 21 травня сформують перелік об’єктів інфраструктури, які у зв’язку з небезпекою для людей потребують першочергового відновлення. До другої черги увійдуть усі інші об’єкти, які пошкодив паводок. Загалом, такий перелік буде сформовано з понад 20 сільських населених пунктів.
Про це йшлось 19 травня під час розширеної наради у Старосамбірській райдержадміністрації, що відбулась під керівництвом заступника голови Львівської ОДА Володимира Харчука.
Як зазначив під час наради директор департаменту з питань цивільного захисту Олексій Титаренко, об’єкти інфраструктури Старосамбірського району зазнали найбільшої шкоди, у порівнянні з іншими адміністративними територіями області. Для їх відновлення потрібні значні кошти.
«Навіть за попередніми оцінками збитки дуже серйозні. Тому ми готуватимемо звернення до Прем’єр-міністра України з проханням про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету», – зазначив О.Титаренко.
Він також додав, що для того, аби можна було приймати рішення щодо виділення коштів з резервного форду державного бюджету, усі постраждалі адміністративні території повинні подати детальну інформацію про завдані збитки. Кожен населений пункт має чітко визначитись з тими об’єктами, які потребують негайного відновлення, та підготувати до кінця тижня проектно-кошторисну документацію.
«Ми чітко розуміємо, що постраждали люди, домогосподарства, посіви – це все буде вирішуватись окремо. Але нашим першочерговим завданням є відновлення інфраструктурних об’єктів, які впливають на життєдіяльність населення», – наголосив директор обласного департаменту.
У свою чергу, заступник голови ОДА Володимир Харчук також запевнив, що для ліквідації наслідків стихії та вирішення невідкладних питань залучатимуться й кошти з обласного бюджету. Окрім цього, він закликав сільських голів та керівництво району використовувати усі можливі джерела фінансування, в тому числі спонсорські кошти та можливості місцевих підприємців.
(9 світлин)
Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 641 | Додав: admin | Теги: дощ, МНС, негода, повінь, Старий самбір, біличі, дорога, Самбір, Росохи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]