Головна » 2013 » Лютий » 16 » В Охтирці місцеві свободівці разом з Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник Лєніну
15:09
В Охтирці місцеві свободівці разом з Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник Лєніну

15 лютого 2013 року близько 15:00 у місті Охтирка Сумської області місцеві свободівці разом з народним депутатом України Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник кату української нації В. Лєніну.

Пам'ятник комуністичному ідолу ще на початку 2000 року офіційно намагалися демонтувати згідно з Указом Президії Верховної Ради України від 30 серпня 1991 року "Про заборону діяльності Компартії України", але колишня районна партноменклатура всіма правдами й неправдами досі захищала свого кумира.

"Усі цивілізовані держави колишнього соцтабору вже давно заборонили будь-які прояви комуністичної ідеології та символіки, що закріплено в законодавстві цих держав. На жаль, дехто й досі не може усвідомити всього жаху від злочинної діяльності комуністичного режиму в роки окупації України, ніяк не можуть розпрощатися з останніми згадками про ті лиховісні для нашої держави часи. Комуністична символіка і ідеологія не мають місця у європейській Україні, і якщо будь-який її прояв не може усунути влада – ми його усунемо власними силами. Наголошу: ми лише виконали закон про декомунізацію, а нам місцеві прислужники окупаційного режиму намагалися довести, що це, бачте, "елемент благоустрою…", – зазначив Ігор Мірошниченко.

Зараз народний депутат України Ігор Мірошниченко і націоналістичні активісти перебувають у райвідділку міліції і дають свідчення з цього приводу.
Прес-служба Сумської обласної організації ВО "Свобода"
Категорія: Сучасний націоналізм | Переглядів: 607 | Додав: admin | Теги: ОХТИРКА, Во Свобода, Ігор Мірошниченко, Ленін, Націоналісти, Кат, СРСР | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 admin  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]