Головна » 2017 » Лютий » 1 » Реабілітаційний центр воїнів АТО «РА-Центр-Росохи»
15:44
Реабілітаційний центр воїнів АТО «РА-Центр-Росохи»

У селі Росохи за приватні кошти  облаштовуєють  центр відпочинку і реабілітації  «РА»  для учасників АТО і їх дітей.

«РА-Центр» — це приватні дерев’яні будиночки, облаштовані всередині камінами, ліжками, столиками… Саме ж село находиться у підніжжі гір, поряд є струмочок.

див фото

повний текст статті тут

група «РА-Центр-Росохи» у соцмережах

В умовах українського сьогодення, коли постмайданна ейфорія наклалась на війну в східних областях, важка економічна криза, а окрім того надзвичайно глибока моральна криза суспільства, штовхають людську одиницю, конкретну особу в стан замкнутості та зневіри - зневіра до себе, зневіра до суспільства та його інститутів і що найдраматичніше зневіра в цінностей. Вирватись з цієї кризи можна лише шляхом відродження довіри - до себе, до оточення, до цінностей. Одним з шляхів відродження такої довіри є спільна й успішна діяльність й бажано діяльність не з метою матеріального зиску, а з метою взаємодопомоги. Саме з такою метою, задля допомоги тим хто хоче вирватися з кола зневіри і долучитись до спільної діяльності, об'єдналась група активістів навколо ідеї реабілітаційного центру, на лоні природи. Звісно перешочергово за цільову аудиторію обирались вояки які повернулись з війни й бажають адаптуватися до мирного життя. Але аби уникнути “медичного” відтінку в цьому осередку поряд “людей з війни” мають перебувати й працювати люди абсолютно не військові. Особливе місце в цьому процесі відводиться сім'ї, позаяк члени родин як військових так і волонтерів чи причетних мають бути присутні й задіяні.
 

Місце:
Відпочинковий комплекс в с. Росохи, Старосамбірського району, Львівської області, що на теренах етнографічної Бойківщини, серед мальовничої карпатської природи, з багатими історико-культурними традиціями, величезним комплексом пам'яток. Комплекс люб'язно наданий в безоплатне користування ініціативній групі власницею, п. Вірою Нанівською. Він включає житлові блоки, господарські споруди, та ряд обладнаних рекреаціних зон.

Ініціативна група:
Це коло включає колишніх учасників війни на сході України, волонтерів, психотерапевтів, музикантів, митців та просто охочих долучитись до такого роду діяльності людей. Окрім того ведеться діяльність із залучаються до співпраці громадських організацій та об'єднань, ветеранських організацій, благодійних фондів та меценатів, екологічних активістів іншого.


Засоби:
Комплекс заходів з реабілітації має на меті поєднати позитивний вплив перебування на лоні природи із спільною творчістю чи то в процесі майстер-класів, чи просто селянської праці, наповнити час перебування пізнавальними природознавчими, історико-культурними екскурсами та оздоровчо-спортивними заняттями, окрім того долучити сучасні напрацювання в царині психотерапії. Також мається на меті пропагування здорового способу життя, відповідального ставлення до навколишнього середовища, популяризація місцевої етнокультурної спадщини ремесел та промислів.

На цій базі складається насичена реабелітаційно-відпочинкова програма тривалістю 2 тижні, розрахована на учасників бойових дій на сході України та їх сім'ї.

Категорія: ТОП Новина | Переглядів: 1324 | Додав: admin | Теги: РА-Центр-Росохи, база відпочинку, ато | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]