Головна » 2013 » Червень » 22 » Народний депутат Андрій Тягнибок взяв участь у відзначенні пам'ятних історичних дат
16:01
Народний депутат Андрій Тягнибок взяв участь у відзначенні пам'ятних історичних дат
Андрій Тягнибок

22–24 червня 2013 року народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Тягнибок взяв участь у відзначенні пам'ятних історичних дат.

У суботу, 22 червня, відбувся мітинг-реквієм в урочищі Саліна Старосамбірського району Львівської области. 1941 року в соляних шахтах цього урочища енкаведисти замордували та розстріляли 3600 безневинних українців. Звертаючись до присутніх на заході, Андрій Тягнибок наголосив на важливості збереження пам'яти про подібні трагічні сторінки історії. За його словами, найсильнішим імунітетом проти повторення таких злочинів є пам'ять про них, а значить – наша щоденна боротьба.

24 червня на горі Ключ поблизу села Труханів на Сколівщині відбулись урочистості з нагоди 99-ї річниці переможного бою Українських Січових Стрільців над російським військом. Під час заходу учні Труханівської школи вже традиційно відтворили стрілецьку присягу. Андрій Тягнибок подякував місцевим жителям за збереження стрілецьких традицій.

"Неможливо не погодитись із Дмитром Донцовим, який писав, що традиції – це панцир нації. Наша пам'ять про героїчну жертовність предків, які боролися за державність у нелюдських умовах, повинна стати стимулом для нас сьогодні. Традиції – це також і досвід, який ми маємо використовувати у нашій щоденній діяльності. Звісно, історичні обставини змінюються, але незмінною залишається мета – Велика Україна", – наголосив Андрій Тягнибок.

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 690 | Додав: admin | Теги: саліна, Андрій Тягнибо, жертви, НКВД, 23 червня, Во Свобода, Добромиль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]