Головна » 2014 » Жовтень » 1 » У Турці люди відмовляються від московського патріархату
15:15
У Турці люди відмовляються від московського патріархату

У культурно-мистецькому центрі "Україна" м. Турка відбулися загальні збори церковної громади Української Православної Церкви Московського Патріархату міста, Середньої та Горішньої Турки.

На обговорення актив церковної громади міста виніс питання про вихід релігійних громад з-під юрисдикції Московського Патріархату та перехід під юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату. Зацікавлених у такій зміні зібралося багато, окрім самих священиків, які не прийшли послухати думку вірян.

Наголошувалося, що Московський Патріархат – це агресія, війна на Сході України і бути в єдності з такою церквою не можна, це ганьба для свідомих та патріотичних жителів міста Турки – серця Бойківщини.

Нагадаємо, що в самій Турці є три діючих церкви Московського Патріархату, а в селах – понад десяток. Тому горяни роблять перші спроби звільнитися від релігійної залежності агресивного сусіда. Для цього в церквах триватиме голосування. а вже тоді з цього приводу буде прийнято кінцеве рішення.

Джерело:Самбір (міський портал)

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 689 | Додав: admin | Теги: агресія, упц-мп, УПЦ-КП, церква, турка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]