Головна » 2013 » Березень » 21 » Юрій Сиротюк: "У рік 80-х роковин Голодомору влада усі свої засідання має розпочинати з ушанування жертв геноциду"
19:28
Юрій Сиротюк: "У рік 80-х роковин Голодомору влада усі свої засідання має розпочинати з ушанування жертв геноциду"
Голодомор 1932-1933 рр.

"Цього року відзначаємо 80-ті роковини Голодомору – геноциду української нації. Увесь рік всі засідання влади – Президента, уряду – повинні починатися зі вшанування українців, яких знищив совєцький окупаційний режим. Однак якщо влада і далі поводитиме себе як окупант, якщо у стінах найвищого законодавчого органу зневажатимуть українську мову, український народ, його історію – ми маємо згадати приклад наших батьків і гідно відсвяткувати річницю Коліївщини". Про це під час засідання Верховної Ради заявив народний депутат України свободівець Юрій Сиротюк.

Народний депутат від фракції ВО "Свобода" зазначив:

"Цього року відзначаємо 80-ті роковини Голодомору – геноциду української нації. Увесь рік всі засідання влади – Президента, уряду – повинні починатися зі вшанування українців, яких знищив совєцький окупаційний режим. І поки на території України стоятиме бодай один пам'ятник Лєніну та іншим катам українському народу, допоки кривава комуністична символіка височітиме над Верховною Радою – ці символи національного приниження свідчитимуть про продовження окупації.

Також готуємося до відзначення 200-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Однак уперше за історію незалежності України Президент України не поклав квіти до пам'ятника Тарасові у Києві. Вперше за історію незалежності в селі, де народився Шевченко, місцевим мешканцям заборонили читати його вірші "через їхню революційність". У краю, де народився Тарас Шевченко, де жив Богдан Хмельницький, жоден із високопосадових чиновників – Тулуб і його спільники – не виступають українською мовою. І так буде доти, доки ми не припинимо окупацію!

Цього року відзначаємо ще одну знакову річницю – Коліївщини. Якщо влада і далі поводитиме себе як окупант, якщо у стінах найвищого законодавчого органу зневажатимуть українську мову, народ та його історію – ми повинні згадати приклад наших батьків і гідно відсвяткувати річницю Коліївщини", – наголосив Юрій Сиротюк.

Довідка: Лідери парламентських опозиційних фракцій Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, а також народні депутати Юрій Сиротюк та Володимир Яворівський зареєстрували у Верховній Раді проект постанови "Про 80-ті роковини Голодомору в Україні та вшанування пам'яті жертв геноциду української нації". У документі зокрема передбачено засудити злочинну політику геноциду, яку здійснював окупаційний большевицький режим проти української нації та на державному рівні вшанувати пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні. Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/037034/

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"
Категорія: Сучасний націоналізм | Переглядів: 732 | Додав: admin | Теги: Голодомор 1932-1933, державні органи, Геноцид українців, ВО Своюода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]