Головна » 2011 » Квітень » 5 » На Львівщині «ліс ріжуть, як в останній день», - депутат
16:38
На Львівщині «ліс ріжуть, як в останній день», - депутат
Фото: ZAXID.NET

За минулий рік на Львівщині поза обліком було вирубано 641 тис. 566 кубометрів лісу. До такого висновку прийшов голова комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних та обласних програм та інших рішень ради, депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Михайло Блаватський.

Як розповів Михайло Блаватський під час виступу на сесії Львівської обласної ради 5 квітня, у «Львівобленерго» повідомляють, що пилорама для того, щоб переробити 1 кубометру лісу витрачає  9,747 кВт. Відтак, згідно з даними підприємства по енерговитратах, за словами голови комісії, випливає, що за 2010 рік було вирубано 984 тис. 734 кубометрів лісу.

Однак ЛГП «Галсільліс» повідомляє, що за 2010 рік реалізував 165,8 тис. кубометрів деревини, Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства (ЛОУЛМГ) – 212,7 тис. кубометрів. Відтак, за словами, Блаватського, оціночні обсяги необлікованої деревини становлять 641,5 тис. кубометрів, що відповідає сумі 192,5 млн грн. Зокрема, Михайло Блаватський наголосив, що в Старому Самборі ліс вивозять вдень і вночі.

У своєму виступі Михайло Блаватський звернувся, зокрема, до начальника УМВС у Львівській області Богдана Щура з проханням взяти вирубування лісу на Львівщині під особистий контроль, а в  коментарі для журналістів додав, що «ліс ріжуть, немов в останній день».

Після виступу Михайла Блаватського у сесійній залі відбувся конфлікт між ним та начальником Львівського обласного управління лісового господарства, депутатом Львівської обласної ради від «Народної партії» Анатолієм Дейнекою в ході якого відбулася невелика штовханина та словесна перепалка після чого Анатолій Дейнека жбурнув документи Михайла Блаватського йому на стіл. 

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 725 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]