Головна » 2014 » Лютий » 23 » Прощання із справжнім Героєм України
12:10
Прощання із справжнім Героєм України

Сьогодні, 23 лютого, у місті Старий Самбір поховали 29-річного Богдана Сольчаника. Він загинув 20 лютого від пострілу снайпера який влучив у шию на київському Євромайдані.
   

Вчора із загиблим прощалися у Львівському Гарнізонному храмі Петра і Павла у Львові, а після цього траурна процесія вирушила у рідне місто загиблого. Вздовж дороги від Львова до Старого Самбора знаходились десятки тисяч людей які вишли щоб провести в останню дорогу загиблого. Також на узбіччі були викладені тисячі лампадок, а траурна процесія на декілька хвилин зупинилась біля пам’ятника Степану Бандері у Самборі і продовжила рух.
     Сьогодні під час траурної процесії труну несли відкритою хлопці у камуфляжному одязі. Провести в останню дорогу справжнього Героя України прийшло близько десяти тисяч людей які вигукували "Герої не вмирають!" та "Смерть ворогам!". О шості годині вечора Богдана Сольчаника поховали на місцевому кладовищі.
     Нагадаємо що загиблий закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Отримав ступінь магістра з соціології та культурології цього університету. Був кількаразовим стипендіатом Міністерства освіти Республіки Польщі. Останні роки Богдан викладав нову та новітню історію в Українському Католицькому Університеті у Львові.

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 578 | Додав: admin | Теги: Старий самбір, небесна сотня, герої майдану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]