Головна » 2013 » Листопад » 3 » У Сихівському лісі планується побудова дитячих майданчиків, лавочок, доріжок, смітників та освітлення
17:14
У Сихівському лісі планується побудова дитячих майданчиків, лавочок, доріжок, смітників та освітлення
У лісопарку «Зубра»( Сихівський ліс) з ініціативи районної організації ВО «Свобода» відбулась багаточисельна толока. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Іван Лещишин.
Місцеві мешканці та парафіяни храмів УГКЦ Сихівського району активно відгукнулися на цю ініціативу. Багато львів'ян прийшли з власними пилами та сокирами. Загалом з території парку цього дня вивезли понад 400 мішків зі сміттям та чагарниками. За словами Івана Лещишина, близько року тому у розмові із священиком Сихівської парафії народилась ідея будівництва на цій території Хресної дороги.
 
 
 
«Я із захопленням підтримав цю ідею, адже таким чином ми зможемо захистимо ліс від забудови та рейдерських захоплень. А, головне, створити  у мікрорайоні Сихів велику відпочинкову зону, де мешканці матимуть змогу проводити свій вільний час. Не секрет, що ця територія, на жаль, перебуває у занедбаному стані: там проживають безхатьки, а місцеві жителі зробили цвинтар для домашніх тварин», - зауважив Іван Лещишин.  Як повідомив депутат, при формуванні бюджету Львова на 2013 рік йому вдалось пролобіювати окремою стрічкою 350 тисяч гривень для облаштування Сихівського лісу. Проте для того, щоб дендрологи змогли провести передпроектні роботи, потрібно очистити ліс від чагарників, кущів. Площа парку – 43 га. 
 
 
 
Саме тому 2 листопада відбувся перший етап цієї толоки, на яку прийшло понад 200 осіб. Серед них мешканці Сихова, члени районної організації ВО «Свобода», парафіяни різних церков.
 
 
 
«Сихівський ліс буде поділений на дві частини. Перша -  зона тихого відпочинку, в якій відбуватиметьсь Хресна дорога. Вона матиме 14 стацій (зупинок) для парафіян. Друга частина - зона активного відпочинку. Ця зона більша за розмірами і призначатиметься для активного проведення дозвілля. Окрім цього планується побудова дитячих майданчиків, лавочок, доріжок, смітників та освітлення», - повідомив Іван Лещишин.      
 
 
Наступний етап толоки відбудеться 9 листопада 2013 року.
Запрошуємо усіх охочих.
Категорія: ІВАН ЛЕЩИШИН | Переглядів: 843 | Додав: admin | Теги: цікаве, ІВАН Лещишин, хресна дорога, відпочинок, дивитись, новини, депутат, Толока, Сихівський ліс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]