Головна » 2014 » Грудень » 22

З самого ранку голова Старосамбірської РДА Мирон Пацай пообіцяв репортерам цікавий день у його районі. Можна сказати, сенсаційний. Ну, сенсація у нашому розумінні і розумінні Мирона Дмитровича можуть різнитися. Проте, ми опинилися у режимі абсолютної секретності: куди і чого їдемо, журналісти не знали.

 

Це уже при перших зупинках дізналися, про що мова. Мова про те, щоб перевірити роботу закладів медицини, культури, освіти.  Одне слово, хто і як ходить на роботу. Треба сказати, концепція облав полягає у тому, що люди в селах отримують загалом непогані зарплати, однак не відпрацьовують. До певної міри, Мирон Дмитрович має рацію. Мусимо віддати йому належне, бо інший у такій ситуації давно опустив би руки. Нагадаємо, голова РДА як свободівець написав заяву про добровільне складання повноважень, позаяк його політична сила не пройшла до парламенту. Відповідне розпорядження президента може з’явитися з дня на день. Але пан Пацай і собі спокою не дає, і інш ... Читати далі »

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 628 | Додав: admin | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Кожного разу, як тільки через Самбір везли когось із Героїв Небесної Сотні чи АТО, неодмінно був на Площі Пам’яті - то вже якийсь своєрідний ритуал, точніше навіть, необхідність зустріти домовину з незнайомим мені молодим чоловіком, який загинув за те, щоб у нас не було лихоліття. І щоразу переконую себе у тому, що на похороні ти журналіст, який має збирати матеріал і бути холоднокровним, але не виходить. Людське бере гору…

Каюся, що Героя з Хирова Володимира Сачека не зустрічав. Було надто пізно - глуха ніч, а вранці - до роботи. Каюся, бо пошкодував свій сон, хоча хлопці на сході того сну й не мають… Це уже потім нам розповіли ті, які були на Площі Пам’яті - людей зібралося більше сотні - масово прийшли педагоги і юні пластуни зі своїми лампадками, були представники влади і священики... Акурат у той час, коли ... Читати далі »

Категорія: Новини старосамбірщини | Переглядів: 766 | Додав: admin | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)